Script en co

rondom tekst & schrijven

links

www.noordwoord.nl 

Festivals, literair nieuws & literaire agenda. Organisator van o.a. Dichters in de Prinsentuin, de verkiezing van de stadsdichter en het Grote gebeuren

www.schrijvenonline.org

Artikelen, tips, schrijfwedstrijden, activiteiten en meer over creatief schrijven

www.ikwilschrijven.nl

Netwerk van schrijfdocenten, informatie en advies

www.synoniemen.net

Heel handig bij het schrijven van proza en poëzie

www.dichtersvandegraanrepubliek.nl

Gedichten van Dichters van de Graanrepubliek en informatie over het maandelijkse dichterscafé De Graanrepubliek. Je kunt je aanmelden op de website als je in de line up wilt.

 

FAQ

Kun je écht met plezier beter leren schrijven?
Ja, echt! Iedereen kan beter en makkelijker leren schrijven in een cursus! En met meer plezier, waardoor je verhaal, tekst of gedicht ook leuker wordt om te lezen. 

In de cursus krijg je inspirerende creatieve schrijfopdrachten, doet kennis op over verschillende schrijftechnieken en krijgt tips en trucks. Waar je ook veel van leert, is het geven en ontvangen van feedback. Oefening baart kunst, dus je schrijft veel tijdens de lessen.

Bij individuele schrijfbegeleiding is er meer aandacht voor jouw specifieke schrijfvragen. Door constructieve feedback en bijvoorbeeld creatieve schrijfopdrachten, leer je ook individueel met plezier beter schrijven!

Wat levert een cursus mij verder op?

Naast veel plezier en de gezelligheid van een groep, krijg je handvatten om beter te schrijven. Je krijgt inspiratie door verrassende schrijfopdrachten die je creativiteit prikkelen. Je schrijft buiten je comfortzone en dat levert verrassende teksten en gedichten op. Je ontdekt je eigen schrijfstijl.

Voor wie zijn de cursussen bedoelt?
Voor iedereen met zin in schrijven! Ervaring is niet noodzakelijk, de cursus is zo opgebouwd dat zowel beginnende als ervaren schrijvers mee kunnen doen.
Sommige cursussen zijn alleen voor gevorderde schrijvers, dan staat het erbij. Als je twijfelt welke cursus het meest geschikt is voor je, neem gerust contact op!

Hoe oud moet ik zijn om mee te doen aan een schrijfactiviteit?
Je kunt meedoen vanaf 20 jaar. Ben je jonger, maar denk je dat je toch in een groep volwassenen past? Neem dan contact met me op!

Schrijf ik goed genoeg om mee te doen?
Als je zin in schrijven hebt, doe mee! Je doet nieuwe ideeën en inspiratie op en probeert verschillende schrijftechnieken en schrijfstijlen uit. Zo ontdek je vanzelf wat er bij jou past, waar je talenten liggen, waar je meer over wilt leren en wat je niet boeiend vindt. 
Twijfel je welke cursus het meest geschikt is? Neem gerust contact op!

Kan ik eerst een proefles volgen?
Af en toe zijn er gratis proeflessen, bijvoorbeeld via de Sport- en cultuurhopper Groningen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief, dan blijf je op de hoogte van alle schrijfactiviteiten. Of je kunt een keer meedoen aan een Schrijfcafé. Er is er een Schrijfcafé op iedere 3e woensdag van de maand

Krijg ik ook huiswerk?
Bij de cursussen krijg je huiswerk. Vaak begin je in de les aan een opdracht en schrijf je die thuis af of herschrijf je wat je al hebt geschreven. Het huiswerk krijg je per mail, samen met schrijftips en eventueel de theorie die in de les is behandeld. Reken op ongeveer een uur tot anderhalf uur huiswerk per les, maar het staat je vrij er zoveel tijd aan te besteden als jij zelf hebt of wilt vrijmaken.

Moet ik mijn werk voorlezen in een les?
Het is nooit verplicht iets te delen als je dat niet wilt. Het is wel heel leuk en leerzaam om te horen wat anderen van je tekst vinden.

Ik kan niet wachten met schrijven tot de cursus begint. Wat nu?
Doe een keer mee aan het Schrijfcafé. Er is een schrijfcafé op iedere 3e woensdag van de maand in Groningen. Met creatieve schrijfopdrachten en voorlezen als je dat wilt. Of schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis de schrijfuitdaging 12 x 15 minuten schrijven per dag.

Kan ik een plek reserveren voor een cursus of workshop?
Ja, dat kan door je in te schrijven via het inschrijfformulier. Je krijgt een bevestigingsmail met een factuur, dan is jouw plek gereserveerd. Zodra je de factuur hebt betaald, is de plek definitief.

Hoelang van tevoren moet ik me aanmelden?
Het liefst zo vroeg mogelijk, dan weet je zeker dat er plek is.

Als ik niet mee kan doen, krijg ik dan mijn geld terug?

Tot vier weken voor de cursus begint, is annuleren kosteloos. Annuleer je vier tot twee weken voor de cursus dan krijg je 75% van het betaalde bedrag terug, bij annulering twee tot een week  voor aanvang krijg je 50% terug. Daarna heb je geen recht meer op restitutie.  Meer informatie is te vinden in de algemene voorwaarden. 


Ik heb niet zoveel geld, kan ik ook een cursus volgen?
Misschien kom je in aanmerking voor financiering via het Volwassenenfonds als je een inkomen hebt rond het minimum. Script en co is geaccepteerd als aanbieder bij dit fonds.

Kan ik een workshop of cursus cadeau doen?
Ja, dat kan. Je schrijft de ontvanger in via het inschrijfformulier en geeft aan dat het een cadeau is. Ook geef je jouw naam, adres (voor de factuur) en mailadres door. Je ontvangt dan zelf de factuur per mail en een leuke persoonlijke bon die je kunt printen. De ontvanger krijgt pas NA zijn verjaardag een mail met praktische informatie over de cursus.

Er is ook cadeaubon voor een bepaald bedrag (vanaf 15 euro) dat de ontvanger vrij kan besteden aan een activiteit naar keuze. Daarvoor kun je het contactformulier gebruiken.


Kan ik in termijnen betalen?

Alleen als het echt niet lukt het cursusgeld in één keer te betalen, kan dit. Het volledige bedrag moet wel voor aanvang van de cursus of schrijfactiviteit zijn betaald. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.


Kan iedere dichter op het podium in het Dichterscafé De Graanrepubliek?

Ja, iedere dichter die een podium wil, kan zich aanmelden via de website of spontaan langs komen voor het open mic gedeelte. Het soort poëzie en of je nu ervaren of minder ervaren bent, iedereen is welkom! Aanmelden voor de line up kan hier. In de line up krijg je meer tijd en wordt je aangekondigd. 


Ik wil een workshop of cursus creatief schrijven buiten het aanbod op de website, kan dat ook?
Ja, dat kan. Je kunt een workshop of cursus op maat afnemen op een voor jou geschikte tijd en met door jou gekozen deelnemers. Denk aan een workshop voor een verjaardag, een familiebijeenkomst, een schrijfclub of vereniging. Neem contact met me om de wensen en mogelijkheden te bespreken.

Ik wil een workshop creatief of zakelijk schrijven voor mijn bedrijf of organisatie. Kan dat?
Ja, dat kan! Neem vrijblijvend contact op om het doel, wensen en mogelijkheden te bespreken. Hier vind je meer informatie over het zakelijke aanbod.

Hoe blijf ik op de hoogte van alle schrijfactiviteiten? 

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief, met de agenda, nieuwe schrijfactiviteiten, artikelen, een korte schrijfopdracht, schrijftips en meer rondom tekst en creatief schrijven. 


Hoe kan ik contact opnemen?
Dit kan via het contactformulier, je kunt me bellen/appen op telefoonnummer 06 - 43 98 70 77 of een mail sturen. 
 

Staat je vraag er niet bij? Neem gerust contact op!


 

 

 

E-mailen
Bellen
Info