Script en co

rondom tekst & schrijven

inhoudelijke informatie cursussen en activiteiten

Naar de agenda en inschrijven


wat is creatief schrijven? 

In het kort: creatief schrijven is elke vorm van schrijven waarbij de nadruk niet op functionele communicatie ligt, zoals bij journalistiek bijvoorbeeld het geval is, maar op het verhaal, de karakterontwikkeling en de stijl van de tekst. Het kan zowel om fictie als om non-fictie gaan, met inbegrip van vormen als romans, columns, blogs, biografieën, korte verhalen en gedichten.


wat een schrijfcursus of -workshop je brengt 

Je krijgt inspiratie door associatieoefeningen en creatieve schrijfopdrachten in een cursus. Je leert technieken en inzichten die je schrijfvaardigheden versterken, of je nu verhalen of gedichten wilt schrijven. Net zoals bij het leren tekenen, piano spelen of fotograferen, is ook beter schrijven een vaardigheid die je kunt ontwikkelen!

Een essentieel onderdeel van de lessen is het geven en ontvangen van feedback. Door feedback te geven en te ontvangen, leer je je eigen teksten door de ogen van de lezer te bekijken en ontdek je wat aanspreekt of juist niet. 

Je ontwikkelt jouw eigen unieke schrijfstijl. Schrijf je in en laat de creativiteit uit je pen stromen!

individuele schrijfbegeleiding

Heb je specifieke vragen over het schrijven van bepaalde teksten of wil je wat dieper op de stof ingaan? Loop je vast bij het schrijven? Wil je structuur aanbrengen in je roman of andere teksten?

Ben je op zoek naar persoonlijke feedback? Ben je bezig met een boek en wil je daarover sparren? Feedback op gedichten voor je bundel? Of heb je andere vragen op schrijfgebied?

Dan is individuele schrijfbegeleiding wat voor je! 

De schrijfbegeleiding wordt afgestemd op jouw specifieke vraag en wensen. Van een eenmalig gesprek om je op gang te helpen tot een traject om je roman of dichtbundel te voltooien.

Neem contact met me voor een vrijblijvende afspraak om kennis te maken en te bespreken of jouw vraag en mijn aanbod op elkaar aansluiten.


schrijfgroep gevorderden 

Voor iedereen die al een schrijfcursus heeft gevolgd of regelmatig zelf schrijft. Je werkt thuis aan je eigen project: een verhaal, gedichten, een boek, columns, een autobiografie of iets anders. Je krijgt feedback van de deelnemers en de docent zodat je steeds beter gaat schrijven en door de teksten van anderen doe je nieuwe ideeën en inspiratie op. Ook is het een goede stok achter de deur om te blijven schrijven!

Meld je hier aan als belangstellende. Zodra er 5 deelnemers zijn, start er weer een nieuwe schrijfgroep. 


cursus creatief schrijven 

Een cursus met creatieve schrijfopdrachten en associatieoefeningen die je inspireren je tot schrijven. Met wat theorie over verschillende schrijftechnieken en een beetje huiswerk. De nadruk ligt op het schrijven tijdens de les. Je leert hoe je de lezer jouw verhaal echt laat meebeleven, je krijgt een lesje SOS (schaven of schrappen), je snapt opeens wat men bedoelt met kill your darlings, en weet hoe je spanning in je verhaal brengt. Ook ontwikkel je jouw eigen schrijfstijl. 

Creativiteit, inspiratie en plezier in schrijven staan voorop! Voor beginnende en meer gevorderde schrijvers.

cursus poëzie

In deze cursus schrijf je gedichten in verschillende vormen en stijlen aan de hand van opdrachten en associatie oefeningen. Ook bespreken we poëtische elementen, dichtvormen en verschillende dichters. Je ontvangt en geeft constructieve feedback.

Plezier, inspiratie en creativiteit staan voorop en ondertussen leer je beter gedichten schrijven. Ook tijdens de cursussen poëzie schrijf je veel in de les.

Iedereen kan meedoen, ook voor de gevorderde dichter is er voldoende uitdaging.

Klik hier voor de agenda en inschrijven.


cursus Dichten, durven, doen!

In deze cursus speel je met taal, woorden en zinnen. Je gaat op verschillende manieren gedichten maken. Al doende komen er verschillende dichtvormen en poëtische elementen voorbij. Lekker creatief bezig dus en daarnaast leer je met plezier betere gedichten schrijven. Voor beginners en gevorderden.

Klik hier voor de agenda en inschrijven.


cursus kort verhaal

In een paar lessen leer je alles over het schrijven van een goed kort verhaal door middel van inspirerende schrijfopdrachten, tips en feedback. Onderwerpen die onder andere aan bod komen: hoe bouw je een kort verhaal op, hoe verzin je een levensecht personages, hoe maak je goed gebruik van verschillende schrijf- en verteltechnieken, schrijfstijl en hoe houd je de spanning in je verhaal. Aan het eind van de cursus heb je voldoende handvatten om een goed kort verhaal te schrijven. En heb je er al eentje geschreven ook!

Extra leuk: de verhalen of gedichten van deelnemers worden na een feedbackronde gebundeld in een vrij te verspreiden e-book. Het copyright blijft bij de schrijver.

Deze cursus is voor mensen die al regelmatig zelf schrijven of een cursus creatief schrijven hebben gevolgd. Bij twijfel: neem gerust contact op.

Klik hier voor de agenda en inschrijven.


schrijfactiviteit op maat

Een feestje, een teamuitje van je werk of een familiedag waarop je samen iets creatiefs doet? Iedereen met zijn eigen haiku of ander gedicht naar huis? Of heb je zelf een idee rondom tekst en schrijven?

Ik help je graag met de invulling! Voor meer informatie en/of een offerte kun je contact opnemen. 


schrijfcafé Groningen 

Zin in een creatieve boost? Zin in schrijven maar het komt er vaak niet van? 

Op iedere 3e woensdag van de maand van 19.30-21.30 uur is er een Schrijfcafé in Groningen.

Je schrijft aan de hand van creatieve opdrachten met een associatieoefening ter inspiratie. Na het schrijven kun je jouw werk voorlezen als je dat wilt. Het is altijd leuk om ook de teksten, verhalen of gedichten van anderen te horen!

Je kunt je aanmelden via het inschrijfformulier.


schrijfworkshops poëzie

Er worden regelmatig workshops met verschillende thema's georganiseerd. Met creatieve schrijfopdrachten en feedback. De creativiteit en het plezier staan voorop. Voor iedereen met zin in schrijven, ervaring niet nodig! 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte! 

Schrijfworkshops op maat zijn ook mogelijk!


redactie en feedback op tekst

Ben je niet helemaal tevreden over een tekst of gedicht? Heb je een verhaal of roman geschreven en daar vragen over? Wil je een globale beoordeling of juist een 'puntjes-op-de-i' beoordeling? Ik geef je graag feedback op jouw tekst of gedicht.

Afhankelijk van het soort tekst en de kwaliteit krijg je een offerte. Neem vrijblijvend contact met mij op over de mogelijkheden.


zakelijk schrijven

Script en co biedt ook trainingen zakelijk schrijven, afgestemd op de wensen van de organisatie en de doelgroep. Ook al het andere aanbod kan in company of op locatie worden verzorgd.


Naar alles over zakelijk schrijven


cursus Schrijf je loopbaan©

Door middel van creatieve schrijfopdrachten ga je aan de slag met jouw loopbaanvraag van dit moment. 

De cursus duurt 4 dagdelen met elk een eigen thema: 

- behoefte aan verandering
- plezier en voldoening
- dromen, belemmeringen en mogelijkheden
- in beweging komen, een plan maken


Naar de cursus Schrijf je loopbaan©
In dit filmpje een voorbeeld van een workshop poëzie op maat voor een verjaardag.

E-mailen
Bellen
Info