Script en co

rondom tekst & schrijven

poëzieworkshops 2024/2025

Jouw hapklare portie poëzie om je dichterlijke aspiraties een boost te geven! Maandelijks (meestal) op maandagavond. 


wat kun je verwachten:

  • een inspirerende avond gedichten schrijven aan de hand van een thema of bepaalde dichtvorm, en voorbeelden van bekende dichters
  • je kunt je per workshop inschrijven of een strippenkaart aanschaffen (5 + 1 gratis, workshops naar keuze)
  • de workshops zijn 1x per maand, meestal op maandagavond, van 19.30-22.00 uur


thema's 

Steal like an artist! - maandag 7 oktober 2024

Ontdek de kunst van creatieve diefstal in deze inspirerende workshop! Leer hoe je van bestaande werken nieuwe gedichten maakt, geïnspireerd door de bestsellerauteur Austin Kleon. Laat je creativiteit stromen en steel met trots. 


De kunst van het voordragen - maandag 4 november 2024

Wil je met plezier poëzie leren voordragen? Neem je eigen gedichten mee en gastdocent Willemijn van de Walle, schrijver, theatermaker en wijkdichter van de Korrewegwijk en De Hoogte, leert je hoe je met (meer) gemak en plezier op het podium staat met tips & trucs en oefenen.


Readymade gedichten - maandag 2 december 2024

Ontdek je innerlijke dadaïst en verander alledaagse teksten in unieke poëzie! Leer hoe je bestaande woorden en zinnen kunt gebruiken om verrassende en originele gedichten te maken en laat je verrassen door het toeval. 


Van oud naar nieuw - maandag 6 januari 2025

Begin het nieuwe jaar met een frisse blik en laat het oude schitteren, of gooi het oude liever weg als dat je beter lijkt. Laat je inspireren door oud & nieuw. Melancholisch, nostalgisch, of juist vol vrolijke energie. Of misschien past het wel goed samen in een gedicht, het oude en het nieuwe!


Thema 'lijfelijkheid' van de Poëzieweek 2025 - maandag 3 februari 2025

Duik in het thema 'lijfelijkheid' tijdens de Poëzieweek 2025. We bespreken een aantal gedichten met dit thema en daarna schrijf je aan de hand van een opdracht een of meerdere gedichten. Met een speciale Poëzieweekprijs van 19,95!  (Stadjerspas €10) 


Light verse, vaste vorm - maandag 3 maart 2025

Verken de vrolijke en speelse kant van poëzie met gastdocent Bart Adjudant, een gerenommeerde light verse dichter uit Groningen. Ontdek hoe vaste vormen humor en ritme kunnen brengen in je gedichten en laat je inspireren tot het schrijven van een eigen light verse gedicht!


Japanse dichtvormen - maandag 7 april 2025

Duik in de wereld van Japanse poëzie en verken de elegantie van haiku, tanka en renga. Ontdek de subtiliteit en schoonheid van deze traditionele dichtvormen en laat je eigen woorden bloeien in minimalistische gedichten.


Thema 'familie' - maandag 12 mei 2025

Verken het thema 'familie' en laat je gedichten de complexiteit en schoonheid van familierelaties weerspiegelen. Of je nu schrijft over warme herinneringen of ingewikkelde banden: je schrijft jouw unieke familieverhaal in een gedicht. (op 5 mei is er geen workshop poëzie i.v.m. Bevrijdingsdag)


Smakelijke strofen - maandag 2 juni 2025

Combineer je liefde voor eten en poëzie in deze heerlijke workshop. Ontdek hoe culinaire ervaringen inspiratie kunnen bieden voor smakelijke gedichten en creëer verrukkelijke versregels!


Zinderende zomerpoëzie - maandag 7 juli 2025

Vier de zomer met zinderende zinnen Laat je inspireren door zon, zee en vakantiegevoel in deze zomerse workshop. Schrijf gedichten die de warmte en het licht van de zomer vangen en geniet van een avond vol creatieve energie.

praktische informatie

workshop op maandag 19.30-22.00 uur

locatie Groningen 

minimaal 5, maximaal 12 deelnemers

35 euro per workshop (tenzij anders vermeld) of een strippenkaart 5 + 1 gratis voor 175 euro 

financiering via Volwassenenfonds mogelijk voor mensen met een inkomen rond het minimum

voor alle dichters, of je al een ervaren dichter bent of de poëzie net aan het ontdekken


Laat je inspireren en meld je vandaag nog aan!


inschrijfformulier workshops


losse poëzieworkshops zijn ook af te nemen door organisaties en particulieren, groepsgrootte 6-18 personen, 35 euro p/p met een minimum van 300 euro (tot een maximum van 375 euro voor particulieren), neem contact op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte

E-mailen
Bellen
Info